Helse i hver dråpe

Mikroorganismer finnes overalt på jorden og vi mennesker lever i et hav av dem. Hvor enn vi går har vi alltid omtrent 100 billioner mikroorganismer i og utenfor kroppene våre. I vårt moderne liv utsettes vi for mange stressfaktorer og dårlig miljøpåvirkning, noe som mange ganger skaper ubalanse i kroppen. Ved å fylle på med gode mikroorganismer kan vi hjelpe til å styrke vårt immunforsvar.

Det finnes tre grupper mikroorganismer: godartede (5%), sykdomsfremkallende (5%) og opportunistiske, også kalt trendfølgende, (90%). De opportunistiske er de som følger den gruppen av mikroorganismer som er dominerende til enhver tid. For å skape et friskt miljø er forholdet mellom de "positive" og "negative" mikroorganismene avgjørende, uavhengig om det er snakk om i jorden, i vannet, i luften eller i tarmen. De følgende mikroorganismene vil følge den sterkestes dominans. Derfor er det viktig å tilføre kroppen velgjørende mikroorganismer - både i tarmfloraen og på huden.

Ved å bruke produkter som baserer seg på EM (Effektive Mikroorganismer) kan kroppen få hjelp til å bygge opp riktig balanse i tarmfloraen og dermed også styrke immunforsvaret. Ved utvortes bruk kan den mikrobielle balansen på huden hjelpe til med å forkorte legningstiden på sår, eksem og kløe.