Microferm vannforbedring 2 liter

Varenr.
31002
Lager
På lager
Pris
kr 266

Forbedrer vannkvaliteten gjennom å øke mikrolivet og næringen i vannet på en naturlig måte. De effektive mikroorganismene bidrar til å nøytralisere effekten av kjemikalier som for eksempel ammoniakk og nitrater og gir en forbedret mikrobiell balanse. Vannbehandling med Microferm, i kombinasjon med leireballer, øker vannets selvrensende evne. Den forbedrede mikrobielle sammensetningen gjør vannet klarere og fremmer fiskens vitalitet. 

Microferm består av en gruppe probiotiske jordmikrober som finnes i naturen. Disse er Karbondioksid og nitrogenfikserende. Mikrobene samarbeider og frigjør næring, produserer bioaktive stoffer og styrker vannets naturlige økosystem. De tre gruppene jordmikrober er gjærsopp, fotosyntesebakterier og melkesyrebakterier. Disse gode bakteriene fremmer en effektiv nedbrytning av organisk materiell gjennom en fermenteringsprosess. 

Hvordan virker det?

Microferm forbedrer vannkvaliteten gjennom å øke mikrolivet og næringen i vannet på en naturlig måte. Microferm bidrar til å nøytralisere effekten av kjemikalier som f. eks. ammoniakk og nitrater og gir en forbedret mikrobiell balanse. 

Dosering

Dammer med overgjødslingsproblem: 1 liter Microferm per 1-10m3 vann per år. Utblandes 1:10 med vannet fra dammen før det helles og fordeles utover i dammen. Start gjerne på våren når vannet er minst 6 grader. Det tar noen uker før resultatet synes.

Fisker i vannet: Microferm skader ikke fisk eller vekster, men hvis du har fisk eller andre dyr som lever i vannet anbefaler vi 1 liter Microferm per 10m3 vann per år. Del opp doseringen i to omganger med et intervall på to uker for ikke å endre omgivelsene til fisken for brått.

Innhold

Aktivert EM-1. Inneholder de aktive mikrobene: Fotosyntesebakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Melkesyrebakterier: Lacobacillus plantarum, Lactobacillus casei. Gjærsopp: Saccharomyecs cervisiae. 2 liter.

Oppbevaring

Oppbevares i romtemperatur, ikke over 35 grader og ikke i direkte sollys. Den praktiske bag-in-boksen holder i minst 1 år fra produksjonsdato.

Finnes også i 5 liters forpakning.

Forskning

Det er gjennomført flere studier hvor det har blitt benyttet EM i forbindelse med vannrensing. Les mer om disse studiene her.